amerikansk fotboll

Amerikanska sporter växer i Sverige

Svenskar är ofta något skeptiska till amerikansk sport. Den är för kommersiell tycker många och beviset på detta fick vi också under senaste Champions League-finalen när Camila Cabello sjöng men fansen istället ville sjunga sina egna sånger. Men det går ändå inte komma ifrån att fler svenskar följer Super Bowl, NBA och givetvis NHL som varit populär länge. Därför är det inte så konstigt att svenska streamingtjänster köper rättigheterna att kunna vissa allt mer amerikansk sport vilket har givit ännu bättre möjligheter att följa sport på andra sidan Atlanten.

NBA är världens bästa basketliga

Världens bästa basketliga heter NBA och ligan har funnits sedan 1946. Det är totalt 30 lag som spelar i ligan som innehåller 29 lag från USA och Toronto Raptors från Kanada. Los Angeles Lakers med storstjärnan LeBron James är regerande mästare och har tillsammans med Boston Celtics flest ligatitlar. NBA har också blivit allt mer populärt inom  https://svenskbetting.com och det är inte så konstigt med tanke på att det är en sport där det inte kan sluta oavgjort. Följ dina favoriter i världens överlägset bästa basketliga där alla världsstjärnor finns.

Super Bowl och NFL

Det sägs att det är Super Bowl som har flest marknader för online betting och det visar också på hur stort evenemanget är. Runt 100 miljoner människor ser Super Bowl varje år där vinnaren från AFC och NFC ställs mot varandra. Detta är det mest sedda idrottsevenemanget i USA varje år. Varje lag spelar 16 matcher under försäsongen innan slutspelet väntar. Det är bara New England Patriots som lyckats vinna alla 16 matcher vilket de gjorde år 2007. NFL är det som lockar mest publik i USA per match när det gäller antalet fysiska åskådare.

MLB är inte särskilt stort i Sverige

Det är ingen hemlighet att Baseboll kanske inte är det som får svenskar att hoppa av stolen. Men för de som tycker om sporten är det MLB, Major League Baseball som gäller. Atlanta Braves är regerande mästare då de vann år 2021. Faktum är att MLB funnits ända sedan 1876 då ligan grundades i Cincinnati, Ohio. Därmed är det den äldsta professionella sportligan i världen. Det är New York Yankees som har vunnit flest titlar med sina 27 stycken. Boston Red Stockings, Chicago White Stockings, Cincinnati Red Stockings, Hartford Dark Blues, Louisville Grays, Mutual of New York, Philadelphia Athletics och St. Louis Brown Stockings är de lag som varit med från början.

NHL har många svenskar

När det kommer ishockey har svenskar en stor kärlek. Det är inte så konstigt med tanke på att Tre Kronor tidigare nått stora framgångar. Men de senaste mästerskapen med Garpenlöv har det gått mindre bra med uttåg i gruppspelet 2021, semifinal i OS 201 och tappad 3-0-ledning i kvartsfinalen av VM 2022. Men när det kommer till spelare i NHL har Sverige flest efter USA och Kanada. Därför är också NHL något som är populärt när det kommer till oddssider.com då det finns mycket att upptäcka på NHL. Alla matcher går att streama hos Viaplay och när det är slutspelet Stanley Cup höjs pulsen och tempot ytterligare.

Får vi ett genombrott i Sverige på de andra sporterna? Visst är ishockey den näst största lagsporten i Sverige efter fotboll. Men det blir också allt mer populärt med annan idrott. Till exempel har Sverige fått flera lag i Amerikansk Fotboll och vi har fått se svenskar i NFL också. Sverige har också blivit bättre på basket och det har funnits svenskar i NBA. Dock är frågan om baseboll någonsin kommer att slå igenom eller om vi fortsätter hålla oss till brännboll på midsommar.