artikelkatalog

Vad är en artikelkatalog?

En artikelkatalog, vad är det egentligen? Vi kan börja med att tala om att lanksamling.se är en artikelkatalog och det innebär att här samlas artiklar som kan ta upp allt mellan himmel och jord. Det är också det som är det bästa med den här typen av sidor – det mesta är tillåtet. Vissa artikelkataloger tillåter till exempel inte artiklar om spel, porr eller snabblån medan andra är mer tillåtande även gällande dessa kategorier. 

Vissa är väldigt nischade och tar enbart upp ett eller ett par ämnen. Det finns exempel på artikelkataloger som bara har artiklar om fotografering och andra som enbart riktar sig mot byggbranschen. Sedan finns det de artikelkataloger som är väldigt breda och tilltalar många läsare och skribenter, du kan se exempel på detta på Artikelparadis.se där det går att läsa om allt mellan barnbidrag till hur man städar en trapp enklast. 

Fördelar med att publicera på en artikelkatalog

Man kan dela in artikelkataloger i två kategorier. De som är öppna och de som är stängda. En stängd katalog innebär att inte vem som helst kan gå in och skriva en artikel. Det är i regel en person som skriver alla texter och det gör att de blir unika och det i sig ger en trygghet för dig som vill få ditt material publicerat.

Men så var det detta med fördelar med att publicera en text i en artikelkatalog:

  • För det första: Du som driver ett företag vill naturligtvis att dina produkter och din hemsida syns så högt upp som möjligt på Google. För att komma dit krävs det att din sida har länkar till sig. Dessa länkar talar om för sökmotorns algoritmer att din sida är så pass intressant och populär att andra vill länka dit. Men det räcker inte med en länk, och det är där artiklarna kommer in. De berättar vad din sida handlar om på ett bra sätt och det kommer att göra att din sajt rankar bättre. Vad betyder det? Jo, att din hemsida blir mer synlig. 
  • För det andra: En artikel publiceras inte enbart för att ranka på Google. Det är många som söker svar på sina frågor på nätet och det kan handla om allt från hur man gör för att byta fönster till varför runda brunnslock är bäst. Om artikeln är relevant och intressant så kommer läsarna att klicka på länken och det ger dig trafik. 

Summan av kardemumman

En artikelkatalog har alltså två syften. De hjälper läsare att få svar på sina frågor och de hjälper företag att synas. Du som har företag kan alltid kontakta artikelkataloger för att få dina artiklar publicerade, eller be dem att skriva en artikel åt dig. Men du, det finns fler sätt att få mer trafik:

  • Kommentera på andras bloggar och artiklar
  • Var aktiv på olika forum som tar upp ”ditt” ämne
  • Kontakta anda webmaster och fråga om du får gästblogga eller byta länkar med varandra

Och glöm inte – en välskriven artikel är värd mer 1000 dåliga artiklar!