hälsoappar

De 4 bästa mobilapparna för förbättrad hälsa

En hälsosam livsstil handlar om så mycket mer än bara nyttig mat och regelbunden träning. Det kräver att man sover gott, dricker tillräckligt mycket vatten och tar hand om sin kropp och sitt sinne på bästa sätt. Vad vore då bättre än appar på sin mobiltelefon för att förbättra sin hälsa? Vi använder trots allt våra mobiltelefoner till allt annat, så varför inte också för det?

Därför har vi testat en mängd olika appar med fokus på en hälsosam livsstil. Vi har valt ut 5 av de vi anser vara bäst, baserat på deras innehåll, tillförlitlighet så väl som omdömen från användare.

1.     Hälsa/Google Fitness

Högst upp på listan kommer Apples Hälsa och Androids Google Fitness. Vi har valt att lista bägge då de fungerar på liknande sätt. Apparna registrerar din aktivitet automatiskt, allt från hur många kalorier du förbränner genom ett träningspass till hur många steg du går dagligen.  Dessa appar är perfekta för dig som vill ha en översikt över din hälsa och din träning, men också för att motivera dig till att göra mer! Det enda som krävs är såklart att du har din mobil på dig hela tiden.

2.     Lifesum

Lifesum är en app som har det mesta man behöver för att förbättra sin hälsa. När man registrerar sig skriver man in sin vikt och sin längd, och kan därefter skriva in sina mål. Kanske du vill gå ner i vikt, förbli hälsosam eller öka i muskler? Oavsett vad du har för ambitioner kan appen anpassas till varje individ. Du loggar hur mycket vatten du dricker, om du tränar och iså fall hur mycket, samt skriver vad du stoppar i dig. Det är en perfekt app som tillförser dig med det nödvändiga som behövs för att upprätthålla en hälsosam livsstil.

3.     Seven – 7 minute workout training challenge

I dessa pandemitider rekommenderas det inte att vi beger oss till gymmen. Då kan det kännas svårt att behålla en träningsrutin, särskilt när det är kallt ute och löpturerna blir inställda. Då är Seven – 7 minute workout training challenge den optimala appen! Som namnet antyder inkluderar det träningspass du kan göra under 7 minuter, men oroa dig inte – du kommer svettas minst lika mycket som du gör när du löper på ett löpband!

4.     McAfee – Mobil Säkerhet

Appar hit och appar dit. De är de perfekta verktygen för att underlätta våra vardagar, och som du kunnat läsa dig till, för att optimera vår hälsa. Men när vi använder oss av våra mobiltelefoner dygnet runt utsätts vi också för potentiella hot. Det är viktigt att du inte glömmer att tänka på din integritets hälsa också! Just därför har vi valt att lista McAfees app för ultimat säkerhet när man surfar på mobilen. Med appen skyddar du din enhet genom att appen scannar Wi-Fi:et du surfar på och minimerar risken för att du utsätts för bedrägerier och stöld. Om McAfee inte är för dig rekommenderar vi att du surfar in på Programcentrum.se. De listar nämligen ett antal bra olika VPN- och Antivirustjänster för Androids så väl som iPhones.