guld investering

Investera i Guld? Här är allt du behöver veta

Även om det inte är lika omtalat som andra värdetillgångar kan man faktiskt investera i guld. Faktum är att man anser det vara en av de säkraste investeringsmetoderna, då guld är en investering som alltid kommer att ha ett fysiskt värde. Om du övervägt att investera i guld men aldrig kommit igång, eller kanske bara är nyfiken kring det har du kommit helt rätt!

Vad innebär det att investera i guld?

Liksom många andra investeringstillgångar du kan välja bland är guld en av dessa tillgångar. Människor tenderar faktiskt att ha mer tillit för guld än andra tillgångar, eftersom guld är en av världens äldsta och dyraste varor. Det finns olika sätt att investera i guld på, som fysiska och virtuella investeringar. Var noga med att lära dig tillräckligt mycket om investeringar innan du kommer igång med din nya investeringskarriär. Marketshark.se är en bra plattform att göra detta på.

Fördelar med att investera i guld

Guld kanske känns som en volatil investering för många, men låt det inte avskräcka dig. Som du säkerligen också är medveten om, har guld genom historien hela tiden ökat i värde. Till och med när andra investeringar faller i värde. En annan fördel med att investera i guld är att räntorna är relativt låga. Dessutom är det en materiell tillgång, så du kommer alltid veta exakt vad det är du äger.

Var uppmärksam på nackdelarna också

Vi vill inte att våra läsare ska börja med något som kan orsaka skada för dem. Precis som med vilken investering som helst kommer även guld med sina nackdelar och risker också. Om du bestämmer dig för att investera i guld är det viktigt att du är tillräckligt påläst innan du kommer igång. Inte bara kring guld i sig, men också om investeringar och dess risker. Det finns en chans för att du kan bygga upp en förmögenhet på lång sikt, men också en lika stor risk för att du blir pank. Var uppmärksam och gör din research innan du börjar handla!

Så investerar du i guld

Nu när grunderna är lagda och du känner till för- och nackdelarna med guldinvestering kan det vara dags att komma igång. Det vill säga om du bestämt dig för att det är en god idé.

Några människor föredrar att investera i guld för att dra nytta av sina investeringar i framtiden, samtidigt som andra vill investera i guld för att kunna bli förmögna med det samma. Vi rekommenderar givetvis det första alternativet, då långsiktiga investeringar alltid är det säkraste alternativet. Det finns en hel del onlinemäklare som handlar med guld så det kan vara värt att undersöka utbudet på internet i första hand. Enklaste sättet att investera i guld på är genom att köpa det via ETF-fonder. Men man kan även köpa ett CFD-certifikat via exempelvis den kända plattformen eToro. Ett tredje alternativ är att köpa och sälja med fysiskt guld på aktiebolaget LibertySilver. Vilket alternativ du använder dig av är givetvis upp till dig.