etf

Säkra din framtid med ETF:er

Börshandlade fonder, eller ETF:er som man kallar det mer allmänt, har ett antal fördelar som gör investeringsmedlet idealiskt särskilt för unga investerare. Detta framförallt eftersom det möjliggör det för investerare att bygga en diversifierad portfölj med relativt låga investeringsbelopp. Med det sagt kan du med hjälp av ETF:er säkra din framtid trots få tillgångar. Det vill säga om du gör det på rätt sätt!

Vad är ETF:er?

ETF:er, eller börshandlade fonder, är värdepapper med flera tillgångar som aktier, obligationer och guld, vilket gör dem likartade med indexfonder. Till skillnad från fonder handlar man med ETF:er som aktier, vilket innebär att man som investerare kan köpa och sälja aktier på börsen. Tack vare investeringstillgångens mångsidighet gör det dem till ett särskilt bra verktyg för den unga investeraren som vill investera i sektorer som teknik, hälsa, sociala medier eller AI.

Att köpa och sälja börshandlade fonder kan vara lika simpelt som att köpa aktier. Du kan alltså göra det via vanliga mäklarkonton om du föredrar detta. När du handlar med ETF:er väljer du ett visst antal aktier som du vill köpa eller sälja, precis som du skulle gjort med en vanlig aktie.

Fördelar med att investera i ETF:er

Det finns flera fördelar med att investera i ETF:er jämfört med andra värdepapper. Som vi varit inne på är det den perfekta investeraren för de unga investerarna som vill bygga en rikedom sakta men säkert. Men givetvis kan vem som helst investera i ETF:er om man önskar det. Det viktigaste är såklart att man är tillräckligt insatt i investeringar och börshandlade fonder innan man kommer igång. Varför vi tycker att du ska börja investera i ETF:er går vi igenom här:

Portföljdiversifiering> god riskspridning

Den kanske främsta anledningen till varför du borde investera i ETF:er är för att man kan diversifiera sin investeringsportfölj och därmed sprider riskerna. Marknadssegmentet är stort och därför har du som investerare många val.

Låga avgifter

En annan fördel med börshandlade fonder är det faktum att förvaltningsavgifterna är så låga. Det passar perfekt för investeraren som kanske inte har så mycket att börja med. De är särskilt låga om man jämför med andra värdepapper eftersom företagen inte måste bemanna sina callcenters för att svara på tusentals frågor från enskilda investerare.

Lätt att komma igång med

Vi har tidigare varit inne på det men anser att det är så pass viktigt så vi måste nämna det igen! ETF:er är lätta att komma igång med om man jämför med andra värdepapper vilket vi anser vara en stor fördel med dem. Som sagt kan du som tidigare inte handlat med värdetillgångar enklare komma igång med ETF:er.

Säkra din framtid – spara långsiktigt

För att knyta ihop det hela rekommenderar vi verkligen ETF:er för investeraren som vill investera långsiktigt. Det vill säga att du inte kommer bli förmögen inom ett år eller två, men snarare om 10 eller 20. Det kräver dock att du gjort tillräckligt med research innan du börjar. Vi rekommenderar att du vänder dig till en plattform som riktar in sig på investering för ETF:er. Men du kan också bara hänga med på de senaste ekonominyheterna hos Världensekonomi.se.