sola benen

Den nya barbiedrogen Melanotan

Har du hört talas om melanotan? Det är en produkt vars syfte är att öka din produktion av melanin. Det är detta ämne som gör att du blir brun och inte bränner dig när du solar. Därför har den även fått smeknamnet barbiedrogen. Om du använder dig av melanotan behöver du inte vara i solen lika länge som någon som inte har detta ämne i kroppen. Den stora fördelen med detta är att du minskar risken för hudcancer. Du är säkert redan medveten om de negativa effekter som kommer av att vistas i solen för länge. Även om du tar melanotan bör du fortfarande smörja in dig med solkräm om du ska ligga och steka i solen. Det gäller särskilt om du har ljusare hy.

Stor efterfrågan

Det finns en väldigt stor efterfrågan på den speciella barbiedrogen. Många ser den idag som det perfekta alternativet till att ligga flera timmar i solen. Idag är vi betydligt mer medvetna om de risker som finns med att ligga i solen eller solarium. Här kan du bli brun på ett enklare sätt och utan de farliga biverkningar som solen medför. Alltså är det inte så konstigt att detta hjälpmedel är så efterfrågat.

Det finns flera olika varianter av Melanotan och alla hittar sin favorit. Du kan antingen ta den som en nässpray, som en spruta eller i form av en penna. Så köp melanotan som passar dig och dina önskemål. Det är meningen att du ska kunna bli brun på dina egna villkor. De flesta återförsäljare har start-kits där du har tillgång till allt du behöver. Det kan du använda oavsett om det är första gången du testar eller om du är en erfaren användare. Flera experter säger att sprutorna ger dig bäst resultat men det väljer du alltså själv. Du får själv dosera mängden efter det resultat du vill ha. Därför är det viktigt att du läser på förpackningen så du vet hur du ska dosera.

Så tar du en spruta melanotan

Om du beställer en spruta ingår det normalt en pipett så du kan dosera enligt anvisningarna. Det vanligaste är att du suger upp vätskan med pipetten. Sedan ska du ta melanotan i ett antal dagar, vanligtvis 14 dagar innan du börjar se resultat. Kvinnor ska alltid ta en lägre dos än män. När du nått din önskade solbränna kan du antingen sluta med preparatet eller ta en mindre mängd varje dag för att underhålla brännan. Det framgår också hur du ska göra på den förpackning du köper.

När är det bäst att göra injektionen?

De flesta rekommenderar att du tar melanotan cirka 20 minuter innan du ska lägga dig ner och sola. Vissa kan dock bli lite illamående när de injicerar. Då är det bättre att ta det kvällen innan och sova innan solningen. Då kommer du inte känna av illamåendet på samma sätt. Det finns flera biverkningar som är förknippade med detta ämne. Du kan till exempel känna dig trött och må minskad aptit. Detta är dock inga långvariga effekter utan kommer bara de första gångerna. När din kropp har vant sig kommer du inte längre känna av några biverkningar.

Andra användningsområden för melanotan

Många säger också att du kan gå ner i vikt av melanotan och att du kan få ökad sexlust. Alltså blir du både slim och snyggt solbränd. Det blir allt mer populärt att ta preparatet i form av nässpray då många är spruträdda. Det är dessutom mycket smidigare om du vill fortsätta att underhålla brännan efter den huvudsakliga dosen. Om du förvarar preparatet i frysen kan det hålla i upp till 18 månader utan problem. Tänk dock på att den inte ska förvaras där barn har tillgång till den.

Roligt att veta om melanotan

Melanotan upptäcktes redan på 80-talet i USA men används främst i Australien. Där är det många läkare som skriver ut det till ljushyade så de inte ska bränna sig i solen. Det ökar som bekant risken för hudcancer. Det är inte bara ett vanligt problem här uppe i norden utan i stora delar av världen. En solbränna är ju kroppens egna försvar mot solens UV-strålar. Om du har en solbränd hy är det dessutom enklare att bekämpa soleksem vilket är ett plus i kanten.

Hur ser reglerna ut kring melanotan i Sverige? Det är inte olagligt att bruka melanotan i Sverige så där behöver du inte oroa dig. Man hoppas att Livsmedelsverket i Sverige snart följer Australien och rekommenderar preparatet som ett alternativ för människor som ofta bränner sig i solen. Precis som med alla läkemedel bör det inte missbrukas. Du bör alltid följa den dosering som står på förpackningen och vara uppmärksam på eventuella biverkningar. Om du tar det via spruta måste du vara noga att tvätta rent sprutan och sköta din hygien på ett bra sätt.