billig el

Billig el – finns den?

Är det dags att se över ditt elavtal? Billig el är för de flesta det viktigaste när man ska välja elbolag, även om trygghet och en bra kundservice också spelar stor roll. Elbolag Göteborg är ett alternativ som är den största utmanaren på marknaden idag och det elbolag som har växt mest i Sverige de senaste 5 åren. De hjälper dig att hitta ett avtal som de lovar att du kommer att bli 100% nöjd med, samtidigt som de ger dig råd om hur din energiförbrukning kan bli så effektiv som möjligt.

Vad ska man tänka på när det gäller elavtal?

När det gäller att jämföra olika elavtal är det viktigt att du funderar på om du vill ha ett fast pris, ett rörligt pris eller ett kombinerat.

 • Fast pris passar dig som vill ha stenkoll på dina utgifter, här vet du exakt hur mycket du kommer att betala per kWh och kan därför känna dig helt trygg.
 • Rörligt pris blir oftast billigare i längden, men här fastställs priset av prisutvecklingen på den nordiska elbörsen vilket gör att du kan se en prisskillnad från en månad till en annan.
 • Kombinerat pris betyder att en del av ditt avtal har ett fast pris medan en annan del har ett rörligt, vilket för många känns oms den gyllene medelvägen när man har svårt att bestämma sig.

10 bra tips för att spara på elräkningen!

Hur bra elavtal vi än har finns det alltid sätt att spara pengar genom att minska vår förbrukning, vilket gynnar både miljön och vår plånbok.

 1. Tvätta i 40° istället för 60°, i moderna tvättmaskiner blir resultatet lika bra.
 2. Lufttorka din tvätt på ställning eller lina istället för att använda torkskåp eller torktumlare.
 3. Den ideala temperaturen i ditt kylskåp är +5° och i frysen -18°. Varje extra grad du kyler ner ökar energiförbrukningen med ca 5%.
 4. Vänta alltid med att köra tvättmaskin och diskmaskin tills de är fulla.
 5. Investera i nya vitvaror såsom kylskåp, ugn, tvättmaskin osv. De nya modellerna är mycket energisnålare än äldre varianter och kan spara många hundralappar på elräkningen åt dig. Det bästa är att leta efter modeller A+++.
 6. Laga och värm mat i mikrovågsugnen så ofta du har möjlighet eftersom den är 3-4 gånger så effektiv som spisen.
 7. Frosta av frysen så att inte kylaggregatet går i onödan.
 8. Stäng av alla elektroniska apparater, undvik att använda stand by-läget.
 9. Ha aldrig möbler eller gardiner framför elementen, de hindrar värmen från att sprida sig i rummet.
 10. Byt ut alla glödlampor mot lågenergilampor.