prideflagga

Så kan du som homosexuell enklast hitta en partner

Även om samhället och människors inställning till homosexuella har förändrats kraftigt under de senaste 20 åren så kan det fortfarande vara klurigt att hitta en partner av samma kön. Som homosexuell finns det färre potentiella partners än för heterosexuella, och många upplever att man behöver anstränga sig lite extra för att hitta någon att umgås och dejta med.

Men det finns ändå några saker som gör det enklare. I den här texten går vi igenom de bästa sätten att hitta någon för heta möten eller längre relationer, samt vad som kan vara bra att tänka på.

Gaybarer och nattklubbar

Detta är det traditionella sättet att träffa någon från samma kön och också ganska självklart för många. Att gå på en utekväll där man kan anta att alla på stället också är gay, eller i alla fall intresserad, istället för tvärt om är väldigt befriande. Så gott som alla lite större städer i Sverige har idag minst en gayklubb eller bar, men det finns också gott om Facebooksidor som organiserar träffar på vanliga barer. 

Internetdating

Internetdating har gjort det väldigt mycket lättare att träffa folk som homosexuell. Även om det kan vara väldigt spännande att träffa någon ute på en klubb eller bar så är det enklare och smidigare att leta online, särskilt om man är från en lite mindre stad där det inte finns så många potentiella partners.

Om du inte är intresserad av någonting långvarigt

Om man bara är ute efter sex eller inte känner sig redo för en riktig relation så finns det några extra saker som kan vara bra att förhålla sig till när man använder sig av online dejting. Det kan vara klokt att skriva någonting i stil med “letar för närvarande inte efter någonting seriöst” i informationen om dig själv. På så sätt så sätter man förväntningarna tidigt och är klokt för dig egen skull, men även som hänsyn mot den som du ska träffa.

Använd dig av specifika appar och hemsidor för homosexuella

Även om man kan använda sig av Tinder för att hitta någon så kan detta vara lite klurigt. Självklart finns det inställningar så man bara ser personer från samma kön, men Tinder och andra traditionella datingappar är dessvärre väldigt inriktade och fokuserade på heteroträffar.

Det kan därför vara en mycket god idé att istället använda sig av en app eller hemsida som enbart riktar in sig på att erbjuda dating med andra homosexuella. Det finns en rad appar som är inriktade på detta, och IX.nu är ett annat populärt alternativ. Där kan du hitta människor för gay dating, men även för lite mer avslappnade möten.  Det kan verkligen vara en djungel där ute, men det finns verkligen någon för alla. Lycka till!